Ajándék ötletek állat rajongóknak

Állat rajongó gyerekeknek keresel ajándékot? Nincs is nagyszerűbb feladat! Olvasd el cikkünket és válassz a jobbnál jobb ötletekből!

Hálás feladat állat rajongók gyerekeknek ajándékot választani. Gyönyörű és hasznos ajándéktárgyak vásárolhatók állatos mintákkal. Emellett persze izgalmas programokat is szervezhetünk ajándék gyanánt. Összegyűjtöttünk pár szuper ajándékötletet, melyek közül kedvedre válogathatsz!

Állatos ismeretterjesztő könyv

A gyerekek természetüknél fogva kíváncsiak. Sokféle képes- és szöveges könyv van, mely a föld élővilágát mutatja be. A kisfiúk és kislányok bármelyiknek örülnek. A lényeg, hogy tele legyen színes képekkel és érdekes állatokkal. Ha a gyermek nem tud még olvasni, akkor a vizuális elemek különösen fontosak. A szöveget pedig mi magunk is felolvashatjuk nekik.

Használati tárgyak állatokkal

A gyerekek szeretnek felnőttes használati tárgyakat kapni. Persze csak akkor, ha azok aranyos mintával díszítettek. Az állat rajongók járnak a legjobban, mert sokféle kutyás, cicás és más állatos ajándéktárgy van.

Táska

Egy maci hátizsák kifiúknak vagy cicás válltáska kislányoknak nagy örömet szerez! Persze gondolhatunk akár tornazsákra is.

Pénztárca

Különösen a kislányok szeretik, ha nekik is van pici pénztárcájuk. Ez az aprócska használati tárgy rejtheti a pár forint zsebpénzt. Így a gyerekek már a kezdetektől megtanulhatják, hogyan kell vigyázni a pénzre.

Ágynemű

Nincs is jobb, mint szőrös kis barátainkkal nyugovóra térni. Az ágyneműn is jelen lehetnek az állatok, nemcsak otthon, de az óvodában is. Egy bájos ovis ágynemű állatokkal még a legnyűgösebb gyereknek is segít megnyugodni.

Bögre

Az álmos reggeleken a kakaó jobban esik cuki állatos bögréből. Ha még nincs saját bögréje a gyereknek, akkor garantáltan örömet szerzünk vele.

Tolltartó

Az ovisok nagyon komolyan veszik az iskolára való felkészülést. Így már ovis korban kaphatnak egy egyszerű állatos tolltartót. Persze ez a nagyobb gyerekeknek is kiváló ötlet!

Ajándékozz állatos programot!

Boldoggá tehetjük az állatbarátokat egy együtt töltött nappal, egy igazi élménnyel. A következő állatos programokat imádják a kicsit, s közben tudásuk, ügyességük és empátiájuk is fejlődik:

  • állatkert
  • vadaspark
  • állatsimogató
  • lovaglás
  • pónilovaglás

 

Élő állat ajándékba? Csak óvatosan!

Az állat rajongó gyermekek általában könyörögnek egy saját állatért. Ne feledjük, az állat hosszú évekre szól! Ezt csak akkor engedjük meg nekik, ha a család fel van készülve egy kis kedvencre.

A gyerekeknek ugyanis sokat kell segítenünk az állat gondozásában. Néha ráunnak, s ilyenkor a szülők felelőssége, hogy a háziállat szeretetet és gondoskodást kapjon. S közben persze folyamatosan nevelniük kell a kisgyereket arra, hogyan kell egy házikedvencről felelősen gondoskodni.

Ha mégis az élő állat mellett döntünk, igyekezzünk a menhelyről választani a kis jövevényt.

 

Összegzés: Állat rajongóknak szép és hasznos ajándékokat tudunk beszerezni. A praktikus használati tárgyak mellett hatalmas élményt nyújtanak a közös állatos programok, kirándulások. Gondolhatunk élő állatra is, de csak kellően megfontolva.

Ajánló
Kommentek
  1. Én