Melegvíz a kertben: kerti szolár zuhany

Kertjéből semmi sem hiányzik a kellemes nyári pihenéshez, medence kellemesen hűs vízzel, nyugágyak, napernyők, hűtött üdítő... Ám főleg a legmelegebb napokon szükségünk van egy nap többször is felfrissülésre, akár csak egy rövid zuhany formájában. Mi sem egyszerűbb ennél! A kerti szolár zuhany az ideális megoldás ilyen esetben.

Melegvíz a kertben? Miért ne? A megoldás a kerti szolár zuhany!

kerti szolár zuhany

Sokan úgy képzeljük el a szolárzuhanyt, mint egy zsákot, amelyet megtöltünk vízzel és felakasztunk egy fára. Így néz ki ugyan a hordozható szolár zuhany, amely alkalmas kempingezésre, üresen összepakolva kis helyen elfér az autó csomagtartójában.

Viszont manapság a modern szolár zuhany csak annyiban különbözik egy valódi zuhanytól, hogy maga a zuhanytest szolgál a víz melegítésére. A zuhanytest készülhet műanyagból vagy alumíniumból, általában fekete színű, hogy minél jobban kihasználja a nap melegét. Több méretben beszerezhető, 30, 35 vagy akár 40 literes tartállyal.

Az ilyen zuhany a kertben szinte alig foglal helyet, nincs szükség másra, mint egy kerti locsolótömlőre és egy alapzatra. A zuhanyt négy csavar segítségével rögzítjük, majd rácsatlakoztatjuk a tömlőt és már készen is vagyunk.

A szolár kerti zuhany fő erényei:

  • költséghatékony beszerzés valamint melegvíz előállítás,
  • környezetkímélő melegvíz előállítás,
  • egyszerű és gyors telepítés,
  • többféle űrtartalom, igény szerint,
  • egyes zuhanyok lábmosóval vannak ellátva,
  • közvetlenül a vízvezetékre szerelhető.

Hogyan válasszunk kerti szolár zuhanyt?

Először is vegyünk figyelembe néhány tényezőt:

  • hányan fogják használni a zuhanyt,
  • milyen gyakran, esetleg naponta többször is ,
  • milyen zuhanyt szeretnénk, stabilan telepítettet vagy hordozhatót,
  • nagyobb űrtartalmú zuhanyra van szükségünk, vagy elég egy kisebb is.

A kerti szolár zuhany beüzemelése nagyon egyszerű. A vizet a zuhanytestben lévő tartályban tárolják, a nap sugarai a vizet pár órán belül felmelegítik. Ne becsüljük le ezért a zuhany elhelyezésének fontosságát - a lényeg, hogy kertünkben olyan helyre helyezzük el, ahol a nap folyamán a lehető leghosszabb ideig éri napfény. A keverőcsap segítségével a víz hőfokát igényeink szerint tudjuk szabályozni. Áramellátást a szolárzuhany nem igényel, ezáltal költséghatékony megoldást jelent. A legtöbb kerti zuhanyt a gyártók ellátták lábmosó csappal, így ha a talajra lábrácsot vagy zuhanytálcát helyezünk, lábunkat gyorsan és kényelmesen leöblíthetjük.

Ajánló
Kommentek
  1. Én